Emaye Tencere ile pişirim, Emaye ile sunum

Emaye Sunum

Yemek En iyi Hangi Tencerede Pişer: Emaye Tencere ile Lezzetli Yemekler

Yemek yapmanın nasıl bir tutku olduğunu ancak yemeği aşkla yapanlar bilir. Mutfakta zaman geçirmek, özenerek yemek yapmak ve yapılan yemeği sunmak pek çok insana büyük bir zevk verir. Yemek yemeyi de yapmayı da seven insanlar bilir ki mutfak gereçleri motivasyon arttırmanın yanında yemeğin tadını ve sonucunu değiştirir. Yemeyi yapmak kadar hangi mutfak gereçleri kullanılarak yapıldığı da önemlidir. Bu yazımız, yemek en iyi hangi tencerede pişer diye merak edenler için özel olarak hazırlandı. Emaye tencere ile lezzetli yemekler ve mükemmel sonuçlar için emaye rehberimiz sizlerle!

Adım Adım Gidelim: Emaye Sağlıklıdır

Emaye ürünler, antibakteriyel olmalarından dolayı mutfaklarda sevilerek kullanılan ürünler olmuştur. Modası hiç geçmeyen, zamansız parçalar olarak yıllardır yerini korur. Ayrıca emaye yüzeyinin pürüzsüz olmasından dolayı çok kolay yıkanması, pek çok açıdan sizlere fayda sağlarken hijyen için de büyük artıdır.

Emaye Ürünler Isı Alışverişi İçin Mükemmeldir

Emaye ürünlerin yüzeyinde yer alan katman hızlı ısı alışverişi sağlar ve bu nedenle çok kullanışlıdır. Buzdolabında ve dondurucu da dahi rahatlıkla kullanabilen, ultraviyole ışınlara olan dayanıklılığı sayesinde renkleri solmadan yıllarca korunabilen emaye ürünler kolay temizlenebilir ürünlerdir. Bu nedenle kiri ve bakterileri yüzeylerinde tutmazlar. Emayenin sahip olduğu yüzey bakterilerin kolayca temizlenmesine yardımcıdır.

Lezzetin Sırrı: Emaye

Emaye tencere kullanarak yapacağınız yemekler normal bir tencereyle pişirdiğiniz yemeğe göre çok daha lezzetli olacaktır. Bunun en büyük nedeni emaye ürünlerin ısı iletkenliğinde son derece başarılı olmasıdır. Emayeyi kaplamak için kullanılan emay maddesi son derece özel ve çeşitli metal oksitlerin bir araya getirilmesi ile oluşmaktadır. Adına emay denilen madde, kullanıldığı yüzeyde parlak bir sonuç yaratmaktadır. Emay, kullanıldığı zemine koruyucu bir özellik katmakta ve ürünün çok daha dayanıklı olmasını sağlamaktadır.

Kaplandığı metale estetik bir görüntü sunan emay, pürüzsüz bir sonuç sağlamakta ve dirençli yapısıyla bilinmektedir. Emaye ürünler çok sağlam ve kolay aşınmayan ürünler olarak dikkat çeker.   Emaye tencereler asit ve alkalilere karşı direnç göstererek,  yüksek ısılara dayanıklı olmasından dolayı sıklıkla tercih edilir. Öyle ki 250-300 derece ısıya kadar dayanıklılık gösteren emaye tencere, dışarıdan içeriye koku almamakta, içeriden de dışarıya koku vermemektedir. Ayrıca uzun süre ısı koruma özelliği yemeğin olması gerektiği gibi dinlenmesini sağlamakta, ısıyı iletme özelliği ise yemeklerin dibinin tutmasını engellemektedir. Bu da yemeklerin son derece iyi pişmesi, ısının doğru iletilmesinden dolayı lezzetlenmesi anlamına gelir.

Emaye tencere içine konan malzemenin tadını değiştirmeden ve yemek malzemesini etkilemeden yemeğin olması gerektiği gibi pişmesini sağlamaktadır. Çok daha kısa sürede pişen yemeğiniz uzun süre lezzetini koruyacak ve ısısını da muhafaza edecektir. Yemeğinizi yaklaşık 5-10 dakika önce ocaktan almanız durumunda yemeğiniz çok daha lezzetli pişmiş olacak ve kendi ısısıyla dinlenecektir.

Emaye Tabaklar ile Harika Sunumlar

Lezzetli yemek yapmak kadar yaptığınız yemeği sunmak da önemlidir. Özellikle sunumun son derece önemli kabul edildiği günümüzde, emaye tabaklar ile harika sunumlar yapmanız mümkündür.

İster yemek sofralarında, ister kahvaltı ya da çay saatlerinde her zaman farklılık arayanlar için emaye ürünlerimiz sizlere. Evlerinizde bambaşka bir hava yaratan, sofralarımıza şıklık katan 19 ayrı kategorideki ürünlerimiz farklı büyüklük seçenekleri ile sizler için özel olarak hazırlanmıştır. Yüksek kalite işçilik örneği olarak sizlere sunduğumuz Dedemin Emayeleri ürünleri sizleri bekliyor. Siz de vakit kaybetmeden ürünlerinizi sepetinize ekleyin ve Dedemin Emayeleri ile tanışın!

Etiketler: emaye, emaye nedir, Emaye tencere, Pişirme
Eylül 18, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR