Emaye Nedir

Emaye Nedir

Emaye Nedir? Emaye Nasıl Yapılır ve Nasıl Kullanılır?

Dedemin Emayeleri, birbirinden özel ve şık emayeleri siz severleriyle buluşturuyor. Birbirinden farklı tarzlara sahip, özel olarak hazırlanan ve üretimi gerçekleştirilen, birinci kalitedeki ürünlerimiz sizleri bekliyor. Web sitemiz üzerinden temin edebileceğiniz emayelerimiz evlerinde fark yaratmak isteyenler için sizlerle. Peki, emaye ürünler nasıl yapılır? Emaye nedir? Emaye nasıl kullanılmalıdır? Siz de bu soruların cevaplarını merak ediyorsanız işte yazımızda.

Emaye Nedir?

Emaye, emay ile kaplanmış anlamına gelmektedir. Emaye ise Antik Yunan’dan günümüze dek kullanılan bir kaplama maddesini ifade etmek için kullanılan sözcüktür. Bu nedenle de emaye, emay ile kaplanmış anlamına gelir. Antik Yunan döneminde özellikle takı ve süs eşyalarında kullanılan emaye, gün geçtikçe pek çok alanda kullanılmaya başlanmış ve asırlar boyunca varlığını korumuştur.

Emaye kaplama ürünler günümüzde her alanda kullanılmakta, özellikle de mutfak gereçlerinde kendisini göstermektedir. Mutfakta kullanılan ürünlerinde, tencere, tava, cezve, tepsi, bardak, baharatlık gibi pek çok üründe emay adı verilen bu madde kullanılmakta ve ortaya harika emayeler çıkmaktadır.  Emay adı verilen bu madde, çeşitli metal oksitlerin birleşmesiyle oluşmaktadır.

Emaye Nasıl Yapılır?

Çeşitli metal oksitlerin bir araya getirilmesi ile oluşturulan ve adına emay denilen madde, kullanıldığı yüzeyde parlak bir sonuç yaratmaktadır. Emay, kullanıldığı zemine koruyucu bir özellik katmakta ve ürünün çok daha dayanıklı olmasını sağlamaktadır.

Emay ile kaplanmış olan anlamına gelen emaye, kaliteli malzeme kullanılarak üretilmiş, cam görünüşe sahip katı bir maddedir. Silisyum, soda, boraks, kurşun oksit, potasyum hidroksit ve renk verici metal adı verilen oksitlerin özel olarak eritilmesiyle üretilen bu ürünler, kaplanacak olan metalle buluşmakta ve daha sonra da yaklaşık 900 derecelik fırınlarda özel olarak pişirilmektedir. Dedemin Emayeleri olarak sizlere sunduğumuz emaye ürünlerimizin her biri özenle üretilmekte ve siz emaye severlerin beğenisine sunulmaktadır. Emay elde etmek için cam hamuruna birden fazla maden oksitleri katılmaktadır.  Silisyum, soda, boraks, kurşun oksit ve renk verici metal oksitlerin bir araya gelmesiyle oluşan emay maddesi ürüne kaplanmakta ve fırınlarda pişirildikten sonra sizlere sunulmaktadır. Emay maddesini elde etmek için bir araya getirilen metal oksitler toz haline getirilmekte ve yüksek ateşten geçtikten sonra, kullandığınız ürünler ile birleştirilmektedir. Sonucunda da emaye ürün elde edilir.

Emaye Ürünler Nasıl Kullanılır?

Emaye ürünler el boyaması olarak üretilmedikleri sürece bulaşık makinesinde yıkanmalarında hiçbir sorun yoktur. Ancak el boyaması olarak özel üretilmiş ürünlerimizin bulaşık makinesinde yıkanması önerilmemektedir. Bu, el boyası emayelerin kaplamasının bozulmasına neden olacaktır.

Sofralarınızda size eşlik eden, severek her alanda kullandığınız emaye ürünleri sivri sert bir madde ile çizmemeniz halinde sağlığınız için hiçbir zararı bulunmaz. Emaye ürünler çizilmediği ve kaplaması dökülmediği sürece sizin için bir zarar teşkil etmemektedir. Ancak çizildiği ve kaplaması döküldüğü takdirde alt tabaka metal pas yapabilir gıdaya temas ederek sizin için zararlı sonuçlar doğurabilecektir. Geçmişten günümüze hala kullanılır durumda 100 yıllık antika emayeler bulunmaktadır. Dedemin Emayeleri’ni de yıllarca hiçbir zararı olmadan kullanabilirsiniz.

Birbirinden Harika Emaye Ürünler

Her biri özenle üretilmiş ve birbirinden özel tasarımlara sahip emaye ürünlerimiz sizlerin beğenisi ve zevkleri düşünülerek oluşturulmuştur. Kaliteli ve zevkli dokunuşlardan meydana gelmiş olan serilerimizi çok sevecek, koleksiyonunuzdan eksik etmek istemeyeceksiniz. Dilerseniz sofralarınızda, dilerseniz dekorasyon ürünü olarak kullanabileceğiniz ürünlerimiz Dedemin Emayeleri kalite ve güvencesiyle sizlere ulaştırılır. Sizlere ise bu şık ve birbirinden özel parçaları yıllarca kullanmak, misafirlerinizi kendinize hayran bırakmak kalır.

Etiketler: emaye, emaye nedir,
Haziran 22, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR