Dedemin Emayelerinin Tarihteki Yolculuğu

Dedemin Emayelerinin Tarihteki Yolculuğu

DEDEMİN EMAYELERİNİN TARİHTEKİ YOLCULUĞU

Mutfakta vakit geçirmeyi seven herkes mutfak ürünlerine karşı da bir hayli ilgi duyar. Mutfakta kullanılan ürünler hem sağlık hem de sunum nedenli çok önemlidir. Mutfağa önem veren kişilerin özellikle üzerinde durduğu bir konu var ki çok merak edilir: Emaye ürünler.

Antik Yunan’dan günümüze dek ulaşmış olan emaye ürünler çok özel ürünlerdir. Emaye seçiminde dikkat edilecek çok fazla ayrıntı vardır. Bunlardan en önemlisi elbette üretici firmadır. Firmanın emayeyi nasıl ürettiği kadar vizyonu ve misyonu da önemlidir. Peki, emayenin tarihteki yolculuğu nasıldır? Bizler Dedemin Emayeleri ekibi olarak bu yolcukta nasıl bir yer edindik? Hepsi yazımızda.

Nasıl Başladık?

“Bizdeki emaye sevdası da Halil Dedemizden miras… İşte bu nedenle, Dedemin Emayeleri…” sözleriyle firmanın isim hikâyesini özetleyen kurucumuz Selva Yazıcı bayrağı dedesi Halil İnan’dan devralmıştır. Dedemiz Halil İnan’ın mirasını koruyup geliştirmekte ve emaye sektörüne kalite ve özenle hizmet vermektedir.

Emaye Nedir?

Emaye, emay ile kaplanmış anlamına gelen bir sözcüktür. Bu sözcük emay ile kaplanmanın da ötesinde anlamlar barındırır aslında. Antik Yunan dönemlerinden bugüne dek sofralarımıza, evlerimize ve hayatımızın merkezine ulaşan emayelerin anlamı firmamız için elbette çok büyük. Ancak sizler için de öneminin büyük olması en büyük arzumuz.

Emaye, emay kaplanmış anlamına gelir. Emaye ise Antik Yunan’dan günümüze dek kullanılan bir kaplama maddesini ifade etmek için kullanılan sözcüğünde ötesinde. Antik Yunan döneminde özellikle takı ve süs eşyalarında kullanılan bu malzeme gün geçtikçe pek çok alanda kullanılmaya başlanmış ve asırlar boyunca varlığını korumuş. Dahası birçok alanda kullanılmış.

Bizim İçin Emaye Nedir?

İlk bulgularının çok eski tarihlere denk geldiği, Antik dönemlerde bulgularına rastlanılan emaye ürünler ilk olarak 1830’lu yıllarda Hollanda’da üretilmeye başlanmıştır. Hollanda’nın hemen ardından Almanya’da da üretilen ve tüm dünyaya yayılan bu ürünler de haliyle dünyada pek çok usta yetişmesine vesile olmuştur. Emaye ürünlerin üretiminin bir hayli zahmetli olması ancak ortaya çıkan sonucun kaliteli ve her dönem için özel olması da tarih sahnesinde yerinin sağlamlaşmasına neden olmuştur.

Selva Yazıcı’nın dedesi Halil İnan, Türkiye’deki ilk emaye ustası olarak bilinmektedir.  Emaye sektörüne ilk girişi ise 1933 yılında İstanbul Fındıklı’da Alman bir ustanın çırağı olmaktır. Halil İnan, Alman ustasından öğrendiklerini nesilden nesile aktarmış ve birçok ustanın yetişmesine vesile olmuştur.  Zaman içerisinde Halil İnan’ın kendi geliştirdiği formüller ile bu sektörde kalıcı izler bırakmıştır. Bu nedenle de bizler için emaye, bir sektörden çok dedemizden mirastır. Bir aile geleneğidir.

Her Eve Mutluluk Getirdik

Emaye kaplama ürünler günümüzde hemen hemen her alanda kendisine yer bulmakta, özellikle de mutfak gereçlerinde kendisini büyük bir ihtişamla göstermektedir. Mutfak ürünlerinde; tencere, tava, cezve, tepsi, bardak, baharatlık gibi pek çok üründe kendisine yer bulan emaye, emay adı verilen bir maddeden doğar. Bu madde de çeşitli metal oksitlerin birleşmesiyle oluşmakta ve ortaya harika ürünlerin çıkmasına vesile olmaktadır. Bu harika ürünler de her eve mutluluk getirir. İşte bizim için en önemli olan da müşterilerimizin yüzlerinden okunan bu mutluluktur.

Kaliteye Odaklandık

Çocukluğumuzun vitrinlerinde rastlanılan, mutfaklardaki terekelerin içine konulan, hemen her sofrada sevilerek kullanılan emayeler özellikle de son yıllarda tekrardan popüler olmuş ve kullanılır hale gelmiştir. Yıllar içerisinde tahtını hiçbir malzemeye kaptırmamış bu ürünlerin Türkiye’de gelişmesi ve yayılma hikâyesi de Dedemin Emayeleri’ni işaret eder. Dedemin Emayeleri kaliteye odaklanmış ve sizlere kalite sunmuştur.

Etiketler: emaye, emaye ürünler, özel emaye ürünleri, emaye çaydanlık, emaye çay setleri
Aralık 14, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR